Uitgelicht: de Coaching dag van 2021

De Coaching dag 2021 van Stichting Veteranen 2 Can Rule zit er weer op.
Dit jaar was alweer de 3e maal dat we het konden organiseren in Berghem en ondanks dat we door omstandigheden 2 vormen van coaching niet konden aanbieden was ook dit jaar weer een succes.
Veteranen konden zich opgeven voor Paardencoaching, Identity Craft en een Yoga sessie.

Waarom we dit doen

Is een veel gestelde vraag. We bieden deze dag aan om verschillende redenen. Om mensen kennis te laten maken met andere diverse vormen van coaching, zelfreflectie en te laten zien dat er meer mogelijk is voor iedereen om zichzelf op persoonlijk vlak te verbeteren. Hierin snijdt het mes aan twee kanten. Er zijn deelnemers bij die zware mentale problematiek ondervinden en “uitbehandeld” zijn. Maar dat je uitbehandeld bent betekent niet dat je uitbehandeld bent voor het leven an sich. Op deze dag proberen we mensen te laten zien dat omdenken en omgaan met hetgeen wat blijvend is, niet altijd alleen maar lijden hoeft te betekenen. En dat zelfverbetering, positieve zelfreflectie en soms ook verwerking door middel van een stukje coaching en het ervaren hiervan, niet via ellelange vragen lijsten en wachttijden behaald hoeft te worden. Let wel, coaching is natuurlijk geen vervanging van een behandelplan bij een reguliere zorgaanbieder. Het is een positieve aanvulling voor eenieder in welke situatie dan ook.

Yoga

Één van de coaching activiteiten

Paardencoaching

Communicatie zonder te spreken

Identity craft

Back to basic

Naast mensen met problematiek is deze dag voor iedere veteraan die “gewoon” nieuwsgierig is om te kijken of bijvoorbeeld Yoga iets voor hen is. Een laagdrempelige manier om te bezien of één van deze vormen van coaching een stukje extra biedt in zijn of haar bestaan.

Bovenal, het is leuk

Los van persoonlijke redenen waarom mensen zich aanmelden, is het gewoon een verschrikkelijk leuke dag. Veteranen onder elkaar met een lekker bakkie koffie en voor mensen die de hele dag bleven een prima verzorgde lunch met dank aan: Bakkerij ’ t Oventje die deze volledig heeft gedoneerd. Hartelijk dank hiervoor.

En natuurlijk

Proberen we andere initiatieven te inspireren om dit concept breder te dragen. Het organiseren van dit soort dagen geeft mensen een positieve draai en hoeft niet via 84 kantoortjes te gaan om gerealiseerd te worden. Daarnaast is de behoefte aan dit soort initiatieven ontzettend groot. Wij zijn hierin dan ook in een verkennende fase om andere geüniformeerde beroepsgroepen ook uit te nodigen voor de coaching dag van volgend jaar (onder voorbehoud dat deze weer georganiseerd wordt). Een breed gedragen initiatief zonder de rompslomp.

Last but not least

Willen we de coaches bedanken voor hun vrijwillige bijdrage aan deze dag, zonder hen is dit natuurlijk niet mogelijk.

  • Paardencoaching Heistaete
    Vivian voor haar bijdrage en natuurlijk de prachtige locatie waar we ieder jaar weer volledig verzorgd terecht kunnen. Lees hier meer over Paardencoaching Heistaete.
  • Identity Craft
    Mannen ook jullie bedankt voor de mooie back to basics sessies die jullie aanbieden! Lees hier meer over Identity Craft.
  • Yogability
    Sebastiaan, bedankt! Voor de nieuwsgierigen onder ons, heeft Sebastiaan hier nog een pro-tip op zijn website

Blijf onze website en facebook in de gaten houden, in de loop van de tijd zullen we natuurlijk meer bekend maken over de coaching dag van 2022! Mocht je vragen hebben over de coaching dag neem gerust contact met ons op!